16 Ocak 2012 Pazartesi

Gazi Rotaract Kulübü



23 Şubat 1905 yılında Poul P. Harris ABD'nin ilk rotary kulübü olan Chicago Rotary Kulübünü İllionis eyaletinde kurmuştur. Harris'in isteği, gençliğini geçirdiği küçük kasabalarda bulduğu dostane ruhu, iş insanlarıyla  oluşturduğu bir kulüpte tekrar yakalamaktı. "Rotary" adı ve sembol olarak seçtiği çark, ilk başlarda toplantıların, üyelerin ofisleri arasında dönüşümlü olarak gerçekleştirilmesi adetinden yola çıkarak oluşturmuştur.

Resmi olarak 1905 yılında kurulan Rotary Kulüpleri düzenli bir şekilde toplantılarına ve projelerine devam ederken 1960'lı yıllarda Rotary'nin gençlik projesi olarak Rotaract adı duyulmaya başlamıştır. Daha sonra 1968 yılından itibaren de bir dernek halini alarak tüm dünyaya yayılmıştır.

Rotaract "Rotary in Action" kelimelerinden alınarak Rotary Kulüplerinin gözetiminde kurulan ve 18-30 yaş grubuna hitap eden bir dernektir. Gazi Rotaract Kulübü'de 2003 yılında bu çerçeve de kurulmuş bir dernektir. Ankara'nın da içinde bulunduğu Uluslararası Rotary 2430. bölgeye bağlı olan kulübümüz organizasyon ve projelerine her geçen gün daha iyi noktalara gelerek devam etmektedir.

Birçok üyesi ve misafirleri bulunan kulübümüzle ilgili paylaşacağımız yazılarımızdan sonra sizlerde bizi tanımak isterseniz, bizlere buradan ulaşabilirsiniz. Gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projeleri ve organizasyonlarımızda yer alarak bizlere destek olabilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder